doberman

Deși rădăcinile rasei sunt relativ obscure, se crede că Doberman Pinscher isi are originea în Germania si a aparut in anul  1900, luând numele de la un colector de impozite Louis Dobermann de Apolda, care si-a dorit un câine de talie medie util ca si caine de paza, precum și de companie .

Printre rasele utilizate pentru a dezvolta Doberman Pinscher poate fi inclus Ciobanescu German vechi  cu par lung, Rottweiler, Terrier negru si cafeniu și altii.

Doberman Pinscher este cunoscut a fi energic, atent, fara frica si ascultator. El este gata să dea alarma prompt, dar este, de asemenea afectuos, ascultator si loial. Rasa necesita exercitiu regulat, dar are nevoie de îngrijire minimă pentru blana sa scurta. Doberman Pinscher este musculos si poseda rezistenta mare si viteza.

Este elegant în aparență și reflectă o mare noblețe și temperament. Dobermanul  crescut si instruit în mod corespunzător sa dovedit a fi un prieten și tutore extraordinar. Inteligența sa și capacitatea de a absorbi si retine multe lucruri l-au facut caine de politie și câine de război. Dobermanul are  blana scurta, tare, iar culoarea  poate fi negru, roșu, albastru și galben.

Via: http://rasedecaini.com/2013/01/11/doberman-2/